2
Image

Panerad fisk med senapsmajonnäs

Börja med att sätta potatisen på kokning. Ta sedan fram tre fat för paneringen, en med mjöl, en med ströbröd och en med ägg. Salta och peppra i ströbrödet.

Panera fisken genom att vända den några gånger på vardera fat i ordningen mjöl, ägg och sist ströbröd. Låt fisken stå då stekningen sker sist.

Ta fram en bunke för att påbörja majonnäsen. Knäck ett ägg och fånga endast upp äggulan. Vispa ihop äggulan med dijonsenapen och börja sedan att droppa i rapsoljan extremt långsamt under hård vispning. Smaksätt med salt peppar och vitvinsvinäger.

Mosa potatisen med en träslev och tillsätt mjölk, en klick smör, salt, peppar och muskotnöt.

Stek den panerade fisken i smör några minuter på vardera sida.

Samling

Kommentarer

Kommentar från Susanna den 2013-10-06 19:08

Det var gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.