0
Eget smor

Eget smör

Att göra eget smör är busenkelt och riktigt gott! Tar cirka 10-15 minuter. Sen slipper man ju alla onödiga e-ämnen :)

Hållbarheten för egentillverkat smör är cirka en vecka.

1. Häll i grädden i en bunke
2. Fram med elvispen och kör på. Du ska vispa så mycket att det bildas kulor och mjölkaktig vätska kommer ut.
3. Ta fram en slev och pressa ihop kulorna. Häll av mjölkvätskan och pressa vidare smörklumpen för att få ut så mycket vätska som möjligt.
4. Ta klumpen och skölj/tvätta under kallt vatten. Lägg tillbaka i bunken och pressa ut extra vätska.
5. Nu är det dags att smaksätta. Ta en nypa flingsalt, häll på en tesked olja ungefär (gör att smöret håller sig mjukt i kylen) och ger en rund smak. Smaka av och salta mer vid behov.
6. Gå lös med andra kryddor som du är sugen på att testa. På min bild har jag kryddat med paprikakrydda. Men man kan även ta andra örter eller varför inte chipotlepeppar och gör ett supergott smör till grillningen?

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.