0
Crockpot massaman kyckling

Kyckling Massaman i Crockpot

Förberedelse: Skala potatisen och skär till bitar i lagom storlek. Dela löken på hälften och skiva.

1. Sätt en stor gryta på medel värme.
2. Häll i hälften av kokosmjölken. Rör om under tiden och så den blir rinnig och småputtrar.
3. Tillsätt Massamanpastan och rör om så den löses upp i kokosmjölken.
4. När pastan har ”blivit ett” med kokosmjölken lägg i kycklingfiléerna.
5. Låt kycklingen ligga på ett tag så den får lite färg. Tillsätt sedan löken och potatisen.
6. Rör runt rejält så allt blandas ihop.
7. Tillsätt resten av kokosmjölken och rör om igen.
8. Sätt på locket och låt den dra sig i 3-5 minuter under lock.
9. Häll över allt från kastrullen till Crockpoten (eller annan slow cooker).
9. Tillsätt 5 dl vatten och häll i jordnötterna.
10. Sätt crockpoten på 5-7 timmar.
11. När det återstår 30 minuter är det dags att tillsätta fisksåsen. Tillsätt även chilli om du vill ha mer hetta, jag brukar ta 3 chillis. Då blir det lagom starkt, tänk på att Massaman inte är tänkt att vara så stark.

Servera med ris.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.