0
Pad thai gai

Pad Thai Gai (Kyckling)

Pad Thai är en mycket populär rätt i Thailand, särskilt bland oss skandinaver. Receptet nedan är en såkallad Pad Thai Gai (Gai = kyckling) men man kan enkelt byta ut kyckling mot tofu, skaldjur eller biff om man vill variera.

1. Tillaga risnudlarna enligt paketet. Om du köpt torra så ska du först blötlägga de i vatten. Se till att inte överkoka om anvisningarna säger att man skall koka, de ska vara lite innan al dente.
2. Skär kycklingen i tunna bitar. Riv halva moroten på den tjocka delen och skär kålen i mindre bitar.
3. Häll i rikligt med olja och hetta upp wokpannan så att den blir rejält varm. Tillsätt vitlöken och fräs en liten stund.
4. När dofterna kommer och vitlöken börjar bli mjuk så tillsätt kycklingen. Tillsätt lite av såsblandningen och stek den så att den blir klar.
5. Tillsätt morot och kål. Tillsätt lite extra såsblandning om den börjar bli torr.
6. Putta ingredienserna lite åt sidan så det blir ett hål i mitten av stekpannan. Knäck ner äggen och rör om häftigt.
7. Tillsätt nudlarna och cirka 1/4 av såsblandningen. Använd två stekspadar och vänd runt på nudlarna och resten av ingredienserna rejält i cirka 30 sekunder. Tillsätt sedan lika mycket sås och repetera steget. Fortsätt så tills såsen är slut.

Servera med krossade jordnötter och en skiva lime.

Samling

Kommentarer

Kommentar från Gifty Pretty Gonels den 2016-06-13 18:50

Kära vän, Mitt namn är lilja, jag är intresserad av att vara din vän Jag vill att du ska skriva mig tillbaka på (sexymoon46@gmail.com) Så vi kan lära känna varandra mer bättre och jag väl ge dig mina bilder och små detaljer om mig. Med vänlig clily (sexymoon46(at)(gmail)(dot)(c0m) vänligen är att vänta

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.