0
Image

Kyckling med krämig senapssås

1. Skär kycklingfiléerna på längden så de blir tunnare.
2. Salta och peppra båda sidorna på kycklingen nogrannt.
3. Stek kycklingfilén i smör med en klick olivolja i tills de har fin färg och nästan är genomstekta.
4. Ta ur kycklingen från grytan och lägg på en tallrik så länge.
5. Sänk värmen på plattan något. Släng i vitlöken och fräs kort.
6. Häll sedan i brandyn eller vittvinet (OBS tänk på att det kan komma lågor om du har för varmt eller använder en gasspis)
7. Reducera vätskan till hälften ungefär.
8. Klicka i senapen. Rör runt och låt det bli varmt.
9. Tillsätt sedan grädden. Rör om så att allt blandas ihop fint.
10. Häll på kycklingbuljongen
11. Rör om och låt det puttra upp.
12. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt den puttra med såsen så den blir helt klar.

Servera med en fin sallad eller/och ris.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.