0
No image

Bourbon Chicken

TIPS! Kycklinglårfilé är kanon till kycklinggrytor. Mycket saftigare än vanlig kycklingfilé

- Skär kycklingen i bitar
- Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran
- Blanda vatten, farinsocker, kycklingbuljong, ljus soya, ketchup, bourbon, äppelcidervinäger i en bunke
- Värm upp olivolja i en stekpanna
- I med kycklingen och stek så den blir gyllenbrun (tar cirka 10 min)
- Ta upp kycklingen med en hålslev och lägg på en tallrik
- Sänk värmen något. Lägg i lök, vitlök och ingefära. Låt gå en liten stund och sen ska du i med allt från bunken
- Gör så att det kokar
- I med kycklingen igen i såsen. Sänk värmen och låt det puttra i 20 minuter tills kycklingen är helt klar och såsen börjat tjockna lite.
- I en liten bunke, vispa ihop äppeljuicen med majsstärkelsen
- Häll i stärkelsen i grytan och koka upp igen. Rör om hela tiden så att såsen tjocknar i cirka 1 minut.

Servera direkt med ris. Supergott!

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.