2
Chiliconcarne

Chili con carne

Förbered genom att sätta en stor gryta på svag värme med lite olja eller smör i botten, samt värm upp en stekpanna för att påbörja stekningen. Du sparar också tid om du hackar upp paprikan,gullöken chilin, och habaneron innan du sätter igång med stekning.

1. Hacka paprikan i långa strimlor och stek den sedan på hög värme i olja eller smör. Börja med paprikan då den tar längre tid att steka än löken. Lägg sedan över paprikan i den varma grytan.

2. Hacka gul lök, chili och habanera och fräs också dessa tillsammans tills löken blivit mjuk. Lägg sedan över i den uppvärmda grytan. (för extra hetta kan du spara en habanero till sist när du smakar av, då den annars tappar en del hetta under tillagningen.

4. Häll i 1-2 burkar vita bönor i grytan och låt den puttra lätt tillsammans med det andra i grytan. Tillsätt passerade tomater för en lite lösare konsistens.

3. Stek nötfärsen tills den är någorlunda genomstekt och häll sedan över i grytan.

4. Tillsätt måttligt med cayennepepper, salt och en nypa socker och låt den sedan puttra på låg värme i minst 20-30 minuter. Ju längre du låter den stå, desto bättre.

5. Avsluta med att smaka av och tillsätt ytterligare cayennepeppar och salt enligt tycke för styrka och sting.
Servera med en färsk baguette och grönsaker.

Samling

Kommentarer

Kommentar från Gifty Pretty Gonels den 2016-06-13 18:16

Dear friend, My name is lily , i am interested to be your friend i want you to write me back at(sexymoon46@gmail.com) So we can get to know each other more better and i well give you my photos and little details about me. Yours clily ( sexymoon46(at)(gmail)(dot)(c0m ) please am waiting

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.