1
No image

Lussemuffins

Smula jästen i en degbunke
Smält smöret
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (använd termometer)
Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Häll på resten av degspadet.
Tillsätt kesellan, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Tips smält 25 g smör och häll över under jäsning, blir riktig saftiga bullar!
Blanda smör med fyllning

Arbeta degen på mjölat bakbord, tillsätt lite mjöl i taget om det behövs.
Forma till 24 släta bullar
Lägg dem i aluminium formar.
Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
Låt jäsa 20-30 min
Sätt ugnen på 225 grader
Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel eller pärlsocker
Grädda mitt i ugn 8-10 min
Låt kallna på galler

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.