2
Rydberg

Biff Rydberg

Skala och tärna potatisen. Låt koka upp. Ta potatisen av plattan och häll av vattnet. Stek sedan i rikligt med smör till de blir gyllenbruna.

Skala och finhacka löken. Stek i smör tills gyllenbrun.

Skär köttet i fyra rejäla bitar. Salta och peppra rikligt. Stek på hög värme ett par minuter på varje sida. Lägg köttet åt sidan. Blanda i en skvätt rödvin och en klick tomatpuré i skyn. Låt koka ner någon minut tills den blir simmig.

Senapsgrädde
Vispa grädde och blanda i senap och smaksätt med salt och peppar.

Servering
Lägg upp potatis, lök samt de tärnade köttet i varsin hög på tallriken

Häll rödvinsskyn över köttet. Slå på en klick senapsgrädde i mitten. Servera med en rå äggula, starköl och snaps.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.