1
Bild

Stuvade makaroner och falukorv

En klassisk och enkel rätt, inga konstigheter!

Förbered genom att skära falukorven i skivor och värm upp två plattor på spisen.

Häll i både mjölken och makaronerna i en kastrull och ställ den på plattan med ca 3/4 värme. Rör om lite då och då, men det behövs inte röras hela tiden förrän mjölken börjar koka.

Medans makaronerna och mjölken värms upp, stek falukorven tills den får en fin färg och sänk sedan värmen för att endast hålla dem varma i väntan på makaronerna.

När mjölken börjat bli varm och nästintill kokar behöver du röra konstant tills dess att makaronerna och mjölken fått en fin stuvad konsistens. Brukar ta ungefär 12-13 minuter. Tänk på att mjölken sätter sig lite efter att man tagit av kastrullen så låt den inte bli för fast.

Smaksätt med salt och peppar under rörning.

Det kan rekommenderas att börja steka falukorven redan under uppvärmningen av makaronerna för att sedan hålla dem varma på låg värme, då det annars kan bli lite stressigt medan man rör makaronerna.

Servera direkt.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.