1
Kotletter med borgmastarmos och plommonsas

Kotletter med borgmästarmos och plommonsås

Dela plommonen i klyftor och ta bort kärnorna.

Ansa och hacka vitlöken grovt.

Lägg plommon, vitlök, dragon och vitt vin i en kastrull.

Koka upp och låt sjuda 20 minuter.

Passera plommonkoket genom en finmaskig sil ner i en annan kastrull och ta bort skal och annat som blir kvar i silen.

Tillsätt socker, vatten, Cointreau och vitvinsvinäger i kastrullen.

Koka upp och reducera till ungefär hälften.

Rör ner maizena utrört i lite kallt vatten och låt såsen tjockna.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Slå av vattnet och passera potatisen genom en finmaskig sil.

Hacka/klipp persiljan fint. Riv Borgmästarosten fint.

Rör ner persilja, Borgmästarost, smör och grädde i den passerade potatisen.

Spara lite persilja till garnering.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Dofta salt och vitpeppar efter smak över båda sidorna av kotletterna.

Stek i smör i het panna några minuter på varje sida.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.