0
Guldgubbekaka

Guldgubbekaka

Sätt ugnen på 175°.

Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.

Rör rumsvarmt matfett, olja, socker och vaniljsocker poröst.

Rör ner mjölken, Cointreaun samt mjölet blandat med bakpulver.

Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.

Häll cirka 2/3 av smeten i formen.

Dela plommonen i klyftor och ta bort kärnorna. Fördela plommonen jämnt över smeten i formen.

Fördela resten av smeten över plommonen.

Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.

Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Lägg äggulorna i en skål och vispa sönder.

Rör samman smöret skuret i bitar med florsockret och vaniljsockret.

Tillsätt äggulorna och rör till en jämn och len kräm.

Dela kakan på mitten i en botten och ett lock.

Bred smörkrämen över bottnen och lägg tillbaka locket över.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.