0
No image

Rökiga köttbullar i tomat- och spenatsås

Ansa och hacka löken fint.

Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs löken under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.

Tillsätt krossad tomat, hackad spenat och rött vin i grytan och låt sjuda på låg värme under lock cirka 1 timme.

Häll grädden i en skål och rör ner ströbrödet. Låt svälla några minuter.

Skär cognacsmedwursten i cirka 2 millimeter stora tärningar och lägg dem i skålen.

Tillsätt nötfärs, riven ost, salt, vitpeppar och oregano i skålen och blanda samman allt ordentligt.

Rulla köttbullar av smeten och stek dem runt om i smör i en medelvarm panna.

Lägg köttbullarna i grytan och låt koka med såsen de sista 15 minuterna.

Servera med kokt ris eller bulgur och gärna också lite bladgrönt.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.