0
Honungskyckling med paradissas och rosti

Honungskyckling med paradissås och rösti

Värm ugnen till 200º.

Rör samman socker, honung, salt, ingefära och olivolja i en skål.

Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll marinaden över. Se till att hela filéerna är täckta.

Låt marinera i rumstemperatur i 15 minuter.

Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsform med galler. Grilla dem i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Vänd filéerna några gånger under tillagningen och ringla lite av marinaden över.

Skär av "flugan" på äpplet och paradisäpplena. Dela paradisäpplena på mitten och skär äpplet i klyftor.

Lägg frukterna i en liten kastrull med vattnet. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 15 minuter.

Sila ner vätskan och passera så mycket som möjligt av fruktköttet ner i en kastrull. Kasta bort skal och kärnor.

Tillsätt vinet, vinägern och sockret. Reducera (koka ner) vätskan till hälften.

Tillsätt grädden och rör ner maizenan utrörd i lite kallt vatten.

Låt såsen få ett snabbt uppkok så den tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.

Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida.

Hacka eller klipp persiljan fint. Spara några toppar till garnering.

Blanda den rivna potatisen med salt och vitpeppar i en skål.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen och forma till en kaka.

Sätt värmen till medelvarm och låt det fräsa en stund.

Skaka lätt på pannan så kakan släpper. Lyft försiktigt och se om den är gyllenbrun.

Vänd ut kakan på en tallrik och lägg tillbaka den i pannan med den gräddade sidan uppåt.

Stek tills kakan blir knaprig på båda sidor.

Dela potatiskakan i fyra delar och lägg upp två och två på varma tallrikar. Gör en spegel med såsen och lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Eventuellt kan rätten även serveras med kokta sockerärter.

Passande dryck till rätten är Bicicleta Gewürztraminer.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.