0
Appel  och faluskivor med persiljerosti och rabarbersas

Äppel- och faluskivor med persiljerösti och rabarbersås

Koka upp rabarbern, sockret och Marsalavinet i en kastrull.

Låt sjuda cirka 10 minuter under lock.

Dra från värmen och tillsätt apelsinjuicen samt vinägern. Mixa direkt i grytan.

Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.

Rör ner grädden i såsen före servering.

Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida.

Hacka eller klipp persiljan fint. Spara några toppar till garnering.

Blanda den rivna potatisen med persiljan, salt och vitpeppar i en skål.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen och forma till en kaka.

Sätt värmen till medelvarm och låt det fräsa en stund.

Skaka lätt på pannan så kakan släpper. Lyft försiktigt och se om den är gyllenbrun.

Vänd ut kakan på en tallrik och lägg tillbaka den i pannan med den gräddade sidan uppåt.

Stek tills kakan blir knaprig på båda sidor.

Skär falukorven i tunna skivor och stek i olivolja i medelvarm panna.

Skär äpplena i tunna skivor och stek dem i olivolja i pannan tills de är gyllenbruna.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.