0
Graddig hostgryta med kyckling

Gräddig höstgryta med kyckling

Skär kycklingfiléerna i centimeterstora bitar och bryn dem i lite olivolja i en het panna.

Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Strö över vetemjölet och rör om så mjölet binder upp fettet i grytan.

Ansa och skölj purjolöken. Dela den på längden och skär i centimeterstora strimlor. Ansa vitlöken och hacka den grovt. Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Ansa och dela champinjonerna i mindre bitar. Repa bladen av basilikan och hacka dem grovt.

Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, champinjoner, basilika, grädde, vitt vin och vatten till grytan. Rör om så allt blandas.

Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med kokt potatis.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.