1
Sannas notkladdkaka med kola

Sannas nötkladdkaka med kola

Mal hasselnötskärnorna fint i en mandelkvarn.

Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret.

Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Sikta ned mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt.

Vänd till sist försiktigt ner hasselnötskärnorna i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.

Låt svalna i formen.

Lägg grädde, sirap och salt i en liten kastrull.

Koka upp och låt sjuda cirka 10 minuter.

Rör ner potatismjölet utrört i lite kallt vatten.

Låt kolasmeten svalna något, bred den sedan över kakan och låt svalna.

Servera med färsk frukt och gärna också osötad vispad grädde.

När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.