0
Hallonbullar

Hallonbullar

Stöt kardemummakärnorna i en mortel.

Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i vätskan.

Tillsätt mjöl, socker, kardemumma, pomeransskal och salt till vätskan.

Arbeta samman till en lagom fast deg.

Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en rektangulär cirka 20 x 40 centimeter.

Bred över hallonsylten i ett tunt lager och rulla samman från långsidan.

Skär i cirka 3 centimeter tjocka skivor och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.

Värm ugnen till 225°.

Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Låt svalna på galler under duk.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.