0
No image

Bulgursallad med kyckling

Koka upp vattnet och kalvfonden. Häll i bulgurn och rör om. Låt koka under lock på svag värme 10-12 minuter.

Tag av från värmen och lägg över bulgurn i en skål.

Skär kycklingfiléerna i centimeterstora tärningar och bryn dem i olivolja i medelvarm panna.

Lägg dem i skålen med bulgurn. Låt resterande fett vara kvar i pannan.

Skala potatisen och skär i små tärningar. Skala vitlöken och hacka den fint. Skala löken och hacka den fint.

Slå lite olivolja i pannan och lägg i potatis, vitlök och röd lök. Tillsätt sockret samt salt och svartpeppar efter smak. Fräs under omrörning tills rotfrukterna är genomlagade, prova med sticka.

Tillsätt rotfrukterna i skålen med bulgur.

Ansa och skölj isbergssalladen. Strimla den fint och tillsätt i skålen. Vänd runt så allt blandas.

Slå grädde och tomatpuré eller ketchup i en liten gryta. Önskas en sötare sås används ketchup. Tillsätt paprikapulvret. Rör om så allt blandas.

Koka upp och låt sjuda någon minut.

Tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten och låt såsen tjockna något.

Lägg upp salladen på varma tallrikar och ringla såsen över.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.