0
No image

Kryddig kyckling- och pastasallad

Skär kycklingen i fina strimlor och lägg dem i en skål. Tillsätt salt och svartpeppar, blanda runt ordentligt och låt marinera cirka 10 minuter.

Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna. Tillsätt whiskeyn och tänd på den.

Låt lågorna slockna och lägg sedan kycklingen att svalna på hushållspapper.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Sila av pastan och spola med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.

Ansa paprikorna och skär dem i cirka 1/2 centimeter stora tärningar.

Förväll ärtorna och parikatärnigarna i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Strimla salladskålen och skölj av den noga. Låt rinna av ordentligt.

Strimla purjolöken fint och skölj av den noga. Låt rinna av ordentligt.

Skär tomaterna och gurkan i tärningar cirka 1/2 centimeter stora.

Blanda alla salladskomponenterna i en stor skål.

Blanda gräddfilen, grädden, saltet, vitpepparn och vitlökspulvret till en enkel sås i en liten skål.

Lägg upp på tallrikar och servera med ett ljust bröd.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.