0
Notpuck med rastekta potatisstavar och rodvinssas

Nötpuck med potatisstavar och rödvinssås

Skala och ansa rödlöken. Riv den grovt.

Blanda nötfärs, rödlök, salt och vitpeppar i en skål.

Platta ut färsblandningen till en 1 centimeter tjock rektangel på ett ark aluminiumfolie.

Skala och kärna ur äpplet. Blanda äpplet med grönsakerna och fördela jämnt på halva färsplattan från kortände till kortände.

Rulla försiktigt med hjälp av folien färsplattan så det blir en rulle med grönsakerna i mitten.

Gör ett paket med folien och lägg rullen cirka 30 minuter i frysen.

Värm ugnen till 175º.

Smörj 4 pastejformar. Skär färsrullen i lagom höga bitar och lägg med snittytorna uppåt och neråt i formarna.

Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.

Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt.

Tillsätt rödvin, vatten, vinäger och socker.

Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.

Blanda maizenan med det kalla vattnet och red av den silade såsen.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Skala potatisen och skär i centimetertjocka stavar.

Hetta upp olivolja i en medelvarm stekpanna och stek potatisen tills den är genomlagad. Prova med sticka.

Dofta över salt och vitpeppar.

Häll upp såsen i en spegel på varma tallrikar.

Häll av överskottsfettet från pastejformarna och lägg upp två puckar på varje tallrik.

Lägg upp den råstekta potatisen och servera med ett glas Cono Sur Bicicleta Pinot Noir.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.