0
Quesadilla med chorizo champinjon och potatis

Quesadilla med chorizo, potatis och champinjoner

Skär potatisen i centimetertjocka skivor.

Ansa champinjonerna och skär dem i centimetertjocka skivor. Skär chorizona i halvecentimetertjocka skivor (mynt).

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs svamp och korv tillsammans tills svampen är mjuk och fått lite färg.

Pensla hälften av tortillabraöden och lägge dem med den penslade sidan nedåt.

Fördela cirka 2/3 av den rivna osten över bröden. Fördela potatis, champinjon och chorizo jämnt över osten på bröden. Fördela sedan resten av osten överst på alla bröden och lägg resterande tortillabörd överst.

Pensla även det övre brödet med olivolja.

Grädda varje quesadilla för sig i het stekpanna först på ena sidan. Lyft försiktigt i kanten för att se när brödet är lagom stekt, det ska vara mellan gyllene och brunt.

Vänd sedan försiktigt hela kakan och stek likadant på andra sidan.

Lyft upp den färdigstekta kakan på en skärbräda och dela i fyra lika stora tårtbitar.

Grädda resterande quesadillor på samma sätt.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.