0
No image

Myntkyckling med nektarinsås

Koka ris enligt anvisningarna på paketet.

Dela kycklingfiléerna på mitten så du får 4 delar hälften så tjocka som de hela filéerna. Är du osäker på att skära filéerna själv finns det färdigskurna i frysdisken i butiken.

Dofta över salt och grilla filéskivorna på den plana sidan först.

Repa myntabladen och hacka dem fint, spara några toppar till garnering.

Rör samman Philadelphia-osten, myntan, saltet och svartpepparn. Bred blandningen på den grillade sidan av två av filéskivorna och lägg de andra två över med den grillade sidan inåt.

Grilla kycklingfiléerna på båda sidor, använd stekspade när de ska vändas, och lägg upp på varm tallrik.

Skala nektarinerna med en potatisskalare. Spara lite av skalet och strimla till garnering.

Ta ur kärnan ur nektarinerna och dela fruktköttet i lite mindre bitar.

Lägg nektarinköttet i en liten kastrull tillsammans grädden och den halva buljongtärningen.

Koka upp och låt sjuda 5 minuter.

Dra från värmen. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen så all nektarinen är finfördelad.

Tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning och låt såsen få ett snabbt uppkok. Blir den för tjock tillsätts lite extra grädde.

Lägg upp riset i timbaler bredvid kycklingen på tallrikarna och häll upp såsen så en halvspegel formas.

Garnera med strimlat nektarinskal och myntabladtoppar. Servera.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.