0
No image

Baconfyllda kycklingrullader med persiljerösti och gräddig marsalasås

Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida.

Hacka eller klipp persiljan fint. Spara några toppar till garnering.

Blanda den rivna potatisen med persiljan, salt och vitpeppar i en skål.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen och forma till en kaka.

Sätt värmen till medelvarm och låt det fräsa en stund.

Skaka lätt på pannan så kakan släpper. Lyft försiktigt och se om den är gyllenbrun.

Vänd ut kakan på en tallrik och lägg tillbaka den i pannan med den gräddade sidan uppåt.

Stek tills kakan blir knaprig på båda sidor.

Skala och hacka löken fint.

Fräs lök och bacontärningar tillsammans i en medelvarm stekpanna under omrörning så löken blir mjuk utan att få färg. Lägg över i en skål löken är halvt genomskinlig.

Lägg cirka 1/2 matsked av bacon- och lökblandningen i änden av kycklingfiléskivorna.

Rulla samman ganska hårt med blandningen längst in. Fäst samman med tandpetare.

Bryn rulladerna runt om i olivolja i en medelvarm stekpanna.

Tillsätt Marsala-vin och grädde. Låt sjuda under lock cirka 10 minuter.

Lägg rulladerna på ett fat.

Tillsätt socker, soya och Philadelphia-ost i stekpannan och rör runt tills osten smält.

Låt sjuda i pannan tills såsen reducerat till ungefär hälften.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Sila av såsen i en skål.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.