0
Appelbullar med kanel

Äppelbullar med kanel

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli ca 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och häll sedan i resten.

Blanda i socker, salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar.

Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.

Värm ugnen till 175°.

Rör smör, socker och kanel till fyllningen poröst. Rör ner havregrynen.

Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar och blanda samman med resten av fyllningen.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.

Kavla ut degen tunt till en stor rektangel. Sporra eller skär ut kvadrater 10 x 10 cm stora och lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat.

Vik upp spetsarna och kläm ihop skarvarna. Lägg kakorna i bullformar med skarven nedåt.

Låt jäsa 20 minuter under duk.

Pensla med att uppvispat ägg och strö socker över. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.