0
Ostronskivling och brieomelett med tomatsallad

Ostronskivling- och brieomelett med tomatsallad

Skär tomaterna i 4 klyftor vardera. Lägg dem i en liten skål.

Tillsätt rödlök, basilika, socker och vitvinsvinäger. Blanda runt väl och låt marinera cirka 10 minuter. Vänd runt salladen lite då och då.

Skär ostronskivlingen i smala strimlor. Bryn svampen lite olivolja i medelvarm panna.

Lägg svampen att rinna av på hushållspapper.

Knäck äggen i två skålar, 3 ägg i vardera. Tillsätt vatten, grädde, timjan, salt och vitpeppar, hälften i vardera skålen.

Vispa samman smetarna med en gaffel.

Grädda en omelett åt gången i lite olivolja i en medelvarm panna.

Dra inåt mot mitten från kanterna med en trägaffel så smeten kan rinna ut mot kanten i början av gräddningen.

När smeten börjar stanna strö över hälften av svampen på halva omeletten och lägg hälften av brien över. Vik sedan över omeletten så den ligger dubbel.

Stjälp upp omeletten på an tallrik och lägg upp hälften av tomatsalladen vid sidan om.

Servera med ett ljust bröd och en god ost.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.