1
Image

Parmesanköttbullar i tomatsås

Förbered genom att hacka den gula löken och vitlöken. ta sedan fram en kastrull, en gryta och en stekpanna. Du kan redan nu sätta kastrullen för pastan på en platta för kokning.

1. blanda köttfärsen med ströbröd, ägg, olivolja och parmesanost i en skål. Salta och peppra. Rulla sedan normalstora köttbullar.

2. Fräs den gula löken och vitlöken i grytan i olivolja och lite smör, löken ska bli mjuk, men låt den inte få för mycket färg.

2. Häll i de krossade tomaterna tillsammans med vinet, basilikan, salt och en nypa socker. låt puttra på medium/svag värme.

3. Under tiden tomatsåten puttrar, häll i penne pastan i kastrullen med det kokande vattnet, och börja sedan steka köttbullarna på hög värme i olja.

4. Smaka av tomatsåsen och tillsätt salt, peppar, socker vid behov.

Servera direkt.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.