0
No image

Medelhavsbröd med soltorkad tomat

Hacka/strimla de soltorkade tomaterna fint.

Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten, ca 37°. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, tomaterna, oljan och ett uppvispat ägg.

Rör ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa under duk till dubbel storlek på dragfri plats, ca 1 tim.

Arbeta degen smidig med mjöl på mjölat bakbord.

Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem till längder, 50-60 centimeter långa.

Lägg längderna vid sidan om varandra, lägg ändarna på ena sidan omlott och knip ihop lätt.

Fläta sedan samman längderna hela vägen och lägg till sist slutändarna omlott och knip ihop lätt.

Låt brödet jäsa ca 30 min under duk.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 200° i ca 30 min. Låt brödet svalna på galler.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.