0
No image

Grillad ryggbiff med cheddargratinerad potatis och rödvinssås

Sätt ugnen på 200°.

Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.

Tillsätt rödvin, vatten, farinsocker, svartpeppar, oxfond och vinäger.

Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.

Blanda maizenan med det kalla vattnet och red av den silade såsen.

Skala potatisarna och skär dem i halvcentimetertjocka skivor.

Lägg potatisskivorna i lättsaltat vatten i en gryta. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.

Slå av vattnet och dofta salt och vitpeppar över. Vänd runt så kryddorna kommer överallt.

Riv cheddarosten fint.

Lägg potatisskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och strö osten över.

Gratinera mitt i ugnen i 20-30 minuter tills potatisen är mjuk, prova med sticka.

Torka av ryggbiffarna med hushållspapper. Dofta salt och svartpeppar över på båda sidor.

Grilla i het grillpanna cirka 7 minuter på varje sida.

Lägg upp på varma tallrikar med lite bladgrönt och garnera med kvistar av rosmarin.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.