0
No image

Vinkokt laxfilé med dragonsås och krasse

Koka upp vitt vin, vatten, lagerblad, fänkålsfrön och salt i en gryta. Sänk värmen och låt sjuda under lock 5-10 minuter så smaken från kryddorna drar ut i vätskan.

Lägg i laxfiléerna med skinnsidan ner och låt sjuda 5-10 minuter tills fisken är genomkokt. Låt inte sjuda för länge, då ramlar filéerna i bitar.

Smält smöret i en gryta. Tillsätt grädde, mjölk, salt, vitpeppar och dragon. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.

Tillsätt mjölet utrört i lite kallt vatten under. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknat.

Lägg upp fiskfiléerna på tallrikar och sedan såsen så den får flyta ut till en spegel. Lägg upp potatisarna. Klipp smörgåskrasse direkt över. Servera.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.