0
No image

Parkstadens svampravioli

Mät upp mjölet till degen i en skål.

Vispa ihop ägg, salt, vatten och olja.

Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in den i mjölet med en gaffel.

Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den väl, den ska bli elastisk.

Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylskåp minst 1 timme.

Skär kantareller och ostronskivling i små bitar. Ansa och hacka löken fint.

Bryn nötfärs, svamp och lök i lite olivolja i en stekpanna. Pressa vitlöken över och tillsätt oreganon. Rör om.

Smaka av med salt och vitpeppar. Tag av från värmen.

Ta hälften av degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Vänd flera gånger och kavla så du är säker på att den lossnar från bakbordet. Kavla tills degen är lövtunn.

Klicka ut hälften av fyllningen med cirka 2 centimeters mellanrum på halva den utkavlade degen. Pensla med vatten mellan klickarna och vik över den andra halvan av degen.

Tryck till mellan fyllningarna. Sporra ut de fyllda kuddarna och dela dem försiktigt.

Lägg kuddarna vid sidan om varandra på ett lätt mjölat underlag.

Kavla ut den andra halvan av degen och gör likadant med resten av fyllningen

Koka pastan i rikligt med vatten. Koka upp vattnet i en rymlig kastrull eller gryta. Tillsätt salt och olja.

Lägg i pastan. Rör om så att pastan inte klibbar ihop.

Koka kraftigt utan lock tills pastan är lagom mjuk. Den ska ge lite tuggmotstånd, al dente på italienska. Koktiden beror på degens tjocklek, prova efter ca 5 min.

Låt den kokta pastan rinna av i durkslag.

Ansa schalottenlökarna och dela dem på mitten. Lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Ringla matlagningshonung över och strö lite torkad timjan över.

Gratinera mitt i ugnen vid 200° i cirka 10 minuter.

Ansa champinjonerna och skär dem i mindre bitar. Fräs dem i smör i en gryta på medelvärme tills vätskan är klar i botten.

Tillsätt 2/3 av ruccolan och grädden. Rör runt och låt sjuda cirka 5 minuter.

Tag grytan från värmen och mixa till en slät sås direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tillsätt potatismjölet utrört med lite kallt vatten under omrörning och ge såsen ett snabbt uppkok.

Gör en spegel av sås på varje tallrik. Lägg lite ruccola på ena sidan med 2-3 lökhalvor ovanpå. Lägg upp raviolin på tallrikarna. Garnera med lite ruccola.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.