0
Crispy hazelnut cake

Crispy Hazelnut Cake

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Tillsätt 1 dl av strösockret och vispa smeten hård.

Blanda vetemjöl, hasselnötter, vaniljsocker och resten av strösockret i en skål och vänd försiktigt ner i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita ut två 18-20 centimeter stora rundlar med en penna.

Fördela smeten jämnt i de båda rundlarna på bakplåtspappret.

Grädda mitt i ugnen vid 150° i cirka 25 minuter.

Låt svalna på plåten.

Lägg äggulorna i en skål och vispa sönder.

Rör samman smöret skuret i bitar med florsockret och vaniljsockret.

Tillsätt äggulorna och rör till en jämn och len kräm.

Bred ut smörkrämen jämnt över den ena bottnen och lägg den andra bottnen över.

Lägg hallonen i en liten kastrull och mosa dem. Rör ner potatismjöl och marsalavin.

Låt blandningen få ett snabbt uppkok och låt svalna helt.

Rör ner florsockret och äggvitorna i hallonmoset.

Bred hallonmoset jämnt över kakan och låt stå svalt någon timme så glasyren stelnar lite.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.