0
Flaskfile adelostsas

Fläskfilé med gorgonzolasås

Ett recept från svärmors familj som är supergott! :)

1. Sätt ugnen på 200 grader till potatisen.
2. Dela moroten i 4 delar samt dela löken i två delar.
3. Ansa fläskfilén och bryn sedan fläskfilén i en gjutjärnsgryta runt om i smör. Tillsätt lite soja för att få en ännu finare yta på fläskfilén.
4. När fläskfilén har fått fin färg. Lägg i löken och morötterna.
5. Häll på vatten. Lägg i köttbuljongen samt tomatpurén och tillsätt cirka en matsked soja.
6. Sätt in potatisen i ugnen som du lagt på en plåt samt ringlat olivolja och saltat till egen smak. Låt köttet puttra under lock i cirka 20 minuter.
7. Du kan redan nu förbereda såsen. Ta en kastrull och häll i grädden. Värm upp grädden så den blir varm (inte koka). Smula ner gorgonzolaosten och rör om tills dess att gorgonzalan smält in i såsen. Ställ av kastrullen.
8. När fläskfilén varit på i cirka 20 minuter är det dags att kolla om köttet är klart genom att göra ett snitt. Om den ser bra ut så lyft ur köttet samt morötterna och löken (dessa är goda till serveringen tycker jag, men om du inte vill kan du slänga moroten och löken...) ur grytan och lägg på en tallrik och täck med aliminiumfolie.
9. Öka värmen i grytan och koka ner vätskan tills dess att en tredjedel återstår.
10. Häll i gorgonzolasåsen i grytan och låt puttra ihop lite. Red såsen om det behövs.
11. Skär upp köttet och servera med potatis och en god sallad.

Samling

Kommentarer

Detta recept har inga kommentarer ännu

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Logga in eller skapa konto här.